Missä olisi lintukoto?

by katja

IMG_3154.JPG

Ennen ihmiset ajattelivat, että talven tullen muuttolinnut lentävät pois ja asettuvat kylmimmäksi ja pimeimmäksi ajaksi lintukotoon. Se oli tasku maailman reunalla, täynnä sirkutusta. Kun kevät tuli, linnut lensivät sieltä takaisin.

Sellaista lintukotoa minulla on ikävä, mutta ei ehkä sitä lintujen paljoutta. Jos lintukoto olisi metsä: sellainen, jonne valo siilautuu oksien lävitse. Tai kallio meren äärellä, lämmin jalkoja vasten.

IMG_3155.JPG

Tämä talvi on ollut työvuosistani raskain. Koulu uudistuu vauhdilla, eikä ilman työtä. Se työ ei vielä lopu: mikä on suunniteltu, on laitettava toteen, vietävä papereilta mieleen ja luokkaan. Uudistuksia on paljon, liikaa.

Huomaa yhä useammin ikävöivänsä hiljaisuutta. Sitä, että voisi etsiä ja ottaa, löytää. Ei vain miettiä, miten antaa. Miten innostaa, johdattaa, auttaa.

IMG_3170.JPG

Työn ohella on ollut myös paljon muuta. On ollut rinnakkain monta aikaa: tämä arkinen ja kiireinen, kello ja kalenteri, ehdinkö, ehdin, en. Ja toinen, aivan erilainen. Aika syntymän ja kuoleman välissä: lyhyt henkäys.

IMG_3134.JPG

Se lintukoto. Olisi siellä sivussa maailmasta. Hetken. Katselisi valoa, joka lämmittäen kulkee oksien välistä, osuu minuunkin, minuun. Ei sanoisi mitään.