Ihmeitä

by katja

IMG_9926

Ilo ja innostus kantavat ja sytyttävät. Puutuminen ja väsymys sammuttavat ja pysäyttävät. Työssä on paljon arkea, mutta joskus on juhlaa! Juhlaa on se, että todella innostuu jostakin, tulee sytytetyksi ja haluaa jakaa iloa ja innostusta muillekin. Silloin kaikki tuntuu helpolta.

Silloin on valmis tekemään paljonkin työtä, tekemään toisin, koska ilo kantaa ja tuo merkitystä. Uudistuminen on ihmeellistä: se on harvinainen lähde. Jotakin, jota voisi vain pysähtyä katsomaan ja ihmettelemään.

IMG_9929

Tällaisia ihmeitä koin, kun pääsin kahdeksi päiväksi koulutukseen. Kolmipäiväinen tapahtuma kokosi valtavasti ihmisiä yhteen: tutkijoita, opettajia, yrityksiä. Tapahtuman ajatuksena on oppia toisiltaan ja löytää yhdessä uutta.

Olin hiukan ennakkoluuloinen lähtiessäni, mutta turhaan. Sain paljon ajattelemisen aihetta. Tulin sysätyksi liikkeeseen, jonka en toivo pysähtyvän. Mietin, voiko asioita katsoa näinkin? Huomasin, että olen ollut oikeilla jäljillä, mutta sain rohkeutta tehdä vielä enemmän toisin, aloittaa alusta.

IMG_9932

Olen pitkään kaivannut työhön iloa ja lepopaikkoja. Sellaista yhdessä ihmettelemistä ja samaan suuntaan kulkemista, hyvän jakamista. Olen miettinyt, mistä niitä löytäisin. Omat projektini, opinnot ja tutkimus, ovat kyllä tuoneet iloa. Mutta yhdessä tekeminen on vielä jotakin muuta. Eivätkö kaikki kaipaa juuri sitä?

Eikö se ole juuri se asia, joka voi siirtää vuoria? Ja kun sitä ei ole, jäävät vuoret ja muutkin esteet paikoilleen. Ihmiset puurtavat yksin, etsivät ilonsa yksin ja myös väsyvät yksin.